Δημιουργία ΚΔΗΦΑ.μεΑ. στο πλαίσιο της προσέγγισης Leader του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013

Το Σωματείο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία «Σύλλογος Δικαίωμα στη Ζωή» δημιούργησε τo Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Αναπηρία «Δικαίωμα στη Ζωή» του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στο Θραψανό, στο ισόγειο του πρώην δημοτικού καταστήματος, σε χώρο που παραχωρήθηκε δωρεάν προς χρήση στο Σωματείο μας από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας. Για την δημιουργία του Κέντρου υπεγράφη η υπ’ αριθμ  Νο 42/L321-2/05-12-2013 (ΚΩΔ. ΟΠΣΑΑ 180861) σύμβαση με την Αναπτυξιακή Ηρακλείου Α.Α.Ε. ΟΤΑ του έργου με τίτλο: «Δημιουργία του Κέντρου Φροντίδας ΑμεΑ Δ.Μινώα Πεδιάδος» στο πλαίσιο της προσέγγισης Leader του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013.

Το Σωματείο «Σύλλογος Δικαίωμα στη Ζωή», χρησιμοποιώντας το παραπάνω συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Leader, έχοντας την τεχνική υποστήριξη του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και δαπανώντας επιπλέον το ποσό των 40.000 € από το ταμείο του, ολοκλήρωσε την δημιουργία και τη διαδικασία αδειοδότησης του Κέντρου.

Το Σωματείο «Σύλλογος Δικαίωμα στη Ζωή» μαζί με το Δήμο Μινώα Πεδιάδας, έχοντας την πολύτιμη στήριξη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, της Πολεοδομίας Καστελλίου και στο πλαίσιο της προσέγγισης Leader του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, που υλοποίησε επιτυχώς η Αναπτυξιακή Ηρακλείου, κατάφερε να μεταμορφώσει το ισόγειο του πρώην δημοτικού καταστήματος στο Θραψανό και να δημιουργήσει ένα σύγχρονο Κέντρο Διημέρευσης Ατόμων με Αναπηρία.